Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Berputar putar tanpa henti..

INGAT WAKTU KEWAJIPANMU..

Monday, August 22, 2011

ARAZZZ tak puasa!!!

Bismillahirrahmanirrahim
Assalammualaikum wbt..


video

situasi ni merupakan situasi yang tak disangka sangka...sedang aku sibuk menyiapkan kerja..tiba2x syariezman datang menyapaku..

'cikgu2x..cikgu tgk bah di dapur'
'kenapa?' kataku..
syariezman senyum ja..

dalam hatiku..mesti ada something ni ...
so aku pun standby dgn hp ku ..mana tahu ada yang menarik untuk dirakam..
perlahan-lahan aku ke sana 
rupa rupanyaaaaaa

Araz tak puasa!!!..
yang lucunya..
dia makan seorang....manakala kawan2x nya pula jadi tukang perhati sambil telan air liur...hehehe
(dalam hatiku nasib baik tak tumpang makan sekali) 

sebenarnya aku yang membenarkan araz makan dan biskut tu pun aku sengaja keluarkan dan sembunyikan di meja untuknya...ibu bapanya dah bagitau awal2x yang araz tak puasa..n benarkan dia untuk makan..tapi secara sembunyi sembunyi...

dan araz pun memang tak nak kawan2x dia tahu yang dia tak puasa...

tapi kawan2x nya ni cepat perasan kalau araz hilang ja dari pandangan mereka...last2x..
mungkin disebabkan terlalu lapar..araz dah tak peduli dah kawan2x dia cakap apa...yang penting perutnya kenyang hehehe


tapi anak2x ku ni bijak jugak...

bila mereka dapat tahu yang araz tak puasa..aku pun cover lah araz..

explain kat anak2x yang lain..
kenapa araz tak puasa...
dan berikan alasan yang masuk akal..
(pening jugak nak memberi alasan ni)


tapi walaupun mereka nampak araz tak puasa..
tapi alhamdulillah anak2x yang lain kuat semangat untuk terus berpuasa..
cuma ada sorang ja lah yang hampir2x nak tergoda..hehehe


cuma dari video tu baru aku sedar..alif dok tgkkk ja tin biskut tu hahahah


<3 hazel purple

0 comments: