Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Berputar putar tanpa henti..

INGAT WAKTU KEWAJIPANMU..

Thursday, January 27, 2011

murid ku tido bergaya...

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...
ASSALAMMUALAIKUM....

hari ni aku nak kongsikan satu moment yang sangat melucukan hari ini...nak tahu apa...
murid ku yang sorang ni sangat suka untuk tido...setiap hari akan ada gaya tidonya yang berbeza-beza...no no no jangan ingat dia tido maknanya dia malas..dia sangat rajin...dia tertido sebab letih dikerah oleh cikgunya untuk cepat pandai hehehe...

murid ku namanya syafiee nama glamernya pe'e umurnya baru 5 tahun
comey sangat2x..dan bijak sangat2x...
setiap hari dia akan membawa bukunya untuk buat kerja tu di depan mejaku atau meja pembantuku...semangat belajar nya sangat kuat...hasilnya tak sampai sebulan dia dah boleh menulis dengan baik..tulis je lah..abc belum lagi hik3x....insyaALLAH tak lama lagi pasti dia akan dapat ingat huruf2x abc..sebab bukunya dah habis dah sebuah dia kerjakan....dan pen merahku pun dah separuh dah arasnya menandakan aku rajin menanda bukunya hehehehe
(yolah tu) hehehe


video




haa tu alkisahnya setiap hari..
tapi alkisah si pe'e hari ni..adalah cara dia tidur memang kelas...hehehe
memandangkan aku sibuk melayan 16 orang anak2x kecilku dalam kelas itu, sudah pastinya aku tidak mampu untuk menjadi mandur bagi setiap orang anak2x ku yang comel ini...meja ku dengan meja pe'e agak jauh dariku memandangkan tumpuanku lebih kepada murid yang berumur 6 tahun kerana mereka akan menjalani exam untuk kemasukan ke sekolah agama by the end of this year..so anak2x ku yang 6 tahun ini ku tempatkan di satu sudut yang sangat mudah untuk aku memantau mereka manakala anak2x ku yang 5 tahun ku tempatkan di satu sudut agak jauh sikit dari pemantauanku...


nak dijadikan cerita...
aku pun berikan lah latihan pada si pe'e ini....mula2x memang suaranya lah yang kedengaran dengan jelas sekali dalam kelas itu...
cikgu!pe'e pandai kan..
iya pandai....kataku...
cikgu! habis minyak...
ha???habis minyak??
pe'e letih...
hahahahahah itu pula tagline mu kalau letih ya pe'e hehehe
lalu ku suruh dia berehat sebentar ...
tapi dia tetap juga nak meneruskan latihannya itu...
sambil dia asyik bercerita dengan kawan yang duduk di hadapannya
sambil tangannya tekun menulis...
aku tgk dia ni angguk2x angguk2x..
focus bebenar si pe'e ini...
tidak berapa lama kemudian..satu persatu muridku diambil oleh ibu bapa mereka menandakan waktu tamat belajar sudah...
ayah pe'e masih belum datang..dan aku pula sibuk bersembang ngan pembantu ku..
sesekali ku jeling ke arah pe'e 
aihhh kata letih tapi tekun juga di mejanya tu..kata hatiku...
tapi makin lama aku lihat si pe'e ni makin was2x aku tgk dia...
terangguk-angguk terangguk-angguk..
napa ngan pe'e ni...maka perlahan-lahan aku mendekatinya ..kebetulan hp ku setia di genggamanku...
LAHHHHHHHHHHHHHH
TIDURRRR RUPANYA DIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
padanlah senyap dan tekun ja dia dari tadiii
tapi aku lucu dengan gayanya tidur...
tidur ala2x menteri sedang mengantuk dalam kabinet lah pula si pe'e ni hahahahaha










video



hahahaha pe'e2x..
aku pun senyap2x mengambil lah videonya..sambil menahan gelak...
teringat gaya ku tidur waktu study dulu hahahaa sejibik camni kot hehehe
ingat lagi..kalau time study dulu...tekun kononnya tengah baca buku..
tegakkan buku tu..letak dagu kat meja ...ha turuuuuuuuuuu (bak kata orang jawa tidurrrr) hehehe, tu satu teknik...satu lagi...kalau lec tengah bercakap kat depan...kebetulan meja ku kat tepii sekali...toleh ke arah tingkap konon2x nya lah buat senaman leher tengok pemandangan menara telekom kat luar tingkap..padahalll mata lelappppp hehehehe...takpun kalau time presentation lec kat belakang...buat kepala tegak2x kononnya dari belakang nampak focus lah..sekali mata lelappp hehehehe lucu2x bila teringat zaman study dulu....
sekaranggg nak tido pun tak leh dah..maklumlah keja ..sat g GB lalu haaa cergas terus mata mcm kena electric shock lah katakan hehehe....


ok lah nak wat keja sikit see you next time insyaALLAH....
adiosss purple..
wassalammm

















0 comments: